Η άνοιξη είναι η εποχή των λουλουδιών και της ηλιοφάνειας. Για κάποιους όμως είναι η εποχή που οι αλλεργίες τους επισκέπτονται και αποκτούν αρκετά ενοχλητικά συμπτώματα.

Αυτήν την περίοδο όμως, ανησυχείς ότι μπορεί να παρουσιάζεις συμπτώματα κορωνοϊού και να νομίζεις ότι είναι μία απλή αλλεργία. Αν σου συμβαίνει για πρώτη φορά οι πιθανότητες να πανικοβληθείς αυξάνονται. Η αλληλοεπικάλυψη στα συμπτώματα των δυο καταστάσεων δυνατόν να προκαλέσει περιττό φόβο σε ασθενείς με εποχιακές αλλεργίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συμπτώματα των αλλεργιών

Οι αλλεργίες γενικά εμφανίζονται, όταν το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά υπερβολικά σε κάτι που για τους περισσότερους είναι αβλαβές, στα αλλεργιογόνα όπως η γύρη, το γρασίδι, κλπ. Τα συμπτώματα που συχνά συνοδεύουν τις αλλεργίες περιλαμβάνουν: καταρροή, βουλωμένη μύτη και / ή φτέρνισμα, μάτια που φαγουρίζουν και τρέχουν. Ξηρό βήχα, συριγμό στην αναπνοή ή και δύσπνοια από την ενεργοποίηση αλλεργικού άσθματος. Τέλος, μπορεί να δούμε και εξανθήματα.

Τα συμπτώματα του κορωνοϊού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτοί που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό εμφανίζουν τρία κύρια συμπτώματα: πυρετό, δυσκολία στην αναπνοή και ξηρό βήχα. Μερικά λιγότερο κοινά συμπτώματα της COVID19 περιλαμβάνουν: πονόλαιμο, πόνους στο σώμα, ρινική συμφόρηση, ρινική καταρροή και σπανιότερα διάρροια.
 

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης