Για την αντικαρκινική της δράση δοκιμάζεται το τελευταίο διάστημα από Βρετανούς επιστήμονες η κουρκουμίνη.

Η κουρκουμίνη, βασικό συστατικό του κουρκουμά που χρησιμοποιείται στην παρασκευή του κάρυ και του δίνει το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα του, έχει ήδη συσχετιστεί με πληθώρα ωφελειών για την υγεία κυρίως βάσει εργαστηριακών ερευνών και μελετών σε πειραματόζωα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα, όμως, πρόκειται να δοθούν χάπια κουρκουμίνης επτά μέρες πριν από την έναρξη της χημειοθεραπείας σε 40 ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου σε δύο νοσοκομεία του Leicester.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή καθηγητή William Steward, στα πειραματόζωα ο συγκεκριμένος συνδυασμός ήταν «εκατό φορές καλύτερος» σε σχέση με τη χρήση του καθενός ξεχωριστά (κουρκουμίνη και χημειοθεραπεία). Αυτός ήταν και ο λόγος που τους ώθησε στη διεξαγωγή της συγκεκριμένης μελέτης στους Βρετανούς ασθενείς.

Οι ερευνητές προσδοκούν ότι η κουρκουμίνη θα αυξήσει την ανταπόκριση του οργανισμού στη χημειοθεραπεία. Αν αυτό ισχύσει, θα οδηγήσει στη χορήγηση μικρότερων δόσεων χημειοθεραπείας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με λιγότερες παρενέργειες για τους ασθενείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: vita.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης