Ξεχάστε ό,τι ξέρατε μέχρι σήμερα για τα εμβόλια!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012, 15:03
Ξεχάστε ό,τι ξέρατε μέχρι σήμερα για τα εμβόλια!
Ευχάριστα είναι τα νέα για όσους φοβούνται τις βελόνες και αποφεύγουν ακόμη και τα απαραίτητα εμβόλια εξαιτίας του φόβου τους, καθώς δεν αποκλείεται στο κοντινό μέλλον ο εμβολιασμός τους να γίνεται με έναν τόσο απλό τρόπο, όσο το πιπίλισμα μιας καραμέλας.

Οι ερευνητές μελετούν έναν νέο τρόπο χορήγησης εμβολίων απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος μέσω ενός υδατοδιαλυτού φιλμ που θα τοποθετείται κάτω από τη γλώσσα. Η μέθοδος βασίζεται στη διαπίστωση των επιστημόνων ότι ορισμένα βακτήρια, όπως ο Bacilus subtilis, μπορούν να αποτελέσουν ένα ασφαλές και σταθερό μέσο χορήγησης των εμβολίων στον οργανισμό.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Simon Cutting από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ο οποίος διεξάγει σχετικά πειράματα, οι εναλλακτικές της βελόνας επιλογές που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν περιλαμβάνουν ρινικά σπρέι, υγρά από το στόμα ή σε κάψουλα, καθώς και λεπτά φιλμ που λιώνουν στο στόμα σαν τις καραμέλες για δροσερή αναπνοή.

Όπως εξηγεί, οι σπόροι του Bacilus subtilis έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των μικροβιολόγων εδώ και πολλά χρόνια, επειδή έχουν την ιδιότητα να επιβιώνουν επί μακρόν, ο κύκλος ζωής τους είναι πολύ απλός, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και θεωρούνται ιδανικά οχήματα για τη μεταφορά αντιγόνων που ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να παράγει αντισώματα.

Πηγή: vita.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012, 16:12