Θα πρέπει να φροντίζετε τα πιάτα που μαγειρεύετε να είναι υγιεινά για να λαμβάνετε θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία σας αλλά και για να μην προσθέτετε περιττά κιλά. Είναι στο χέρι σας να κάνετε τις σωστές επιλογές που θα έχουν και αποτέλεσμα στην εμφάνιση σας.

Αρχικά μειώστε την περιεκτικότητα των φαγητών αλλά και των γλυκών σε λίπη, αντικαθιστώντας το πλήρες γάλα με light. Να επιλέγετε το ψήσιμο να γίνετε στον φούρνο ή στα κάρβουνα αλλά και να βράζετε στην κατσαρόλα ή στον ατμό. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε συχνά το τηγάνι. Όταν σωτάρετε το κρέας ή τα λαχανικά να αποφεύγετε το λάδι ή το βούτυρο και επιλέξτε νερό, κρασί ή ζωμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να αφαιρείτε από το κρέας όλο το ορατό λίπος πριν το μαγειρέψετε αλλά και μετά το μαγείρεμα να πετάτε το λίπος. Για να γίνει αυτό, πρέπει να βάλετε την σούπα στο ψυγείο για να δημιουργηθεί κρούστα την οποία και θα πετάξετε. Να τρώτε καθημερινά άφθονα φρούτα και λαχανικά. Μην βάζετε πολύ αλάτι στα φαγητά σας. Να επιλέγετε ψωμί ολικής αλέσεως αλλά και ολόκληρους κόκκους δημητριακών. Ενισχύστε το χρώμα, τη γεύση και το άρωμα των πιάτων σας με μπαχαρικά και αρωματικά ,(ρίγανη, βασιλικό, κάρυ, δεντρολίβανο και δάφνη).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης