Μία εξέταση αίματος προβλέπει με ακρίβεια 90% την αυτοκτονία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014, 08:41
Μία εξέταση αίματος προβλέπει με ακρίβεια 90% την αυτοκτονία
Μία εξέταση αίματος που μπορεί να προβλέπει με ακρίβεια 90% αν κάποιος έχει αυξημένες πιθανότητες να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας επινόησαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.

Η εξέταση βασίζεται σε ένα γονίδιο που λέγεται SKA2 και παίζει ρόλο στις αντιδράσεις μας στο στρες. Όταν αυτό το γονίδιο υφίσταται μία επιγενετική τροποποίηση (σ.σ. είναι η αλλαγή στη λειτουργία του, αλλά όχι και στη δομή του),παίζει σημαντικό ρόλο στην μετατροπή του καθημερινού στρες σε αυτοκτονικές τάσεις, σύμφωνα με το Web Only.

Εντοπίζοντας, λοιπόν, οι γιατροί αυτή τη μεταλλαγή, είναι πιθανό να μπορούν να προβλέψουν ποιος έχει αυτοκτονικό ιδεασμό και έτσι να τον φροντίσουν ώστε να μην βλάψει τον εαυτό του.

Το SKA2 εκφράζεται στον προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου – την περιοχή που παίζει ρόλο στις αρνητικές σκέψεις και τον έλεγχο των παρορμήσεων.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το γονίδιο καταστέλλει τη δράση των ορμονών του στρες και ιδίως της κορτιζόλης, διατηρώντας έτσι υπό έλεγχο το άγχος μας.

Εάν, όμως, ο οργανισμός δεν διαθέτει αρκετό SKA2 ή αυτό είναι τροποποιημένο, η δράση της κορτιζόλης είναι ανεξέλεγκτη, με συνέπεια να αναπτύσσεται αυτοκτονικός ιδεασμός.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto…

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014, 09:09