Αρκετές φορές βλέπουμε ότι τα δόντια μας έχουν χάσει το χρώμα τους και αρχίζουν να γίνονται πιο θαμπά και κίτρινα.

Για να αποφύγετε την πολυέξοδη λεύκανση αλλά και τον φόβο που μπορεί να έχετε για τον οδοντίατρο, σας προτείνουμε κάποια «μυστικά κόλπα» που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε και πάλι λαμπερό χαμόγελο χρησιμοποιώντας προιόντα που έχετε στο σπίτι σας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού βοηθά στη λεύκανση των δοντιών. Έτσι λοιπόν, μπορούμε να βάλουμε στο δάχτυλό μας ή σε βαμβάκι το χυμό και να το περάσουμε στην επιφάνειά τους. Εάν προσθέσουμε και αλάτι θα δράσουμε και κατά της απομάκρυνσης της πλάκας.

Φράουλες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απομακρύνουν την πλάκα, ενώ χαρίζουν λεύκανση στα δόντια. Την περνάμε σε ολόκληρη την επιφάνειά τους και μετά ξεπλένουμε με άφθονο νερό.

Μαγειρική σόδα

Αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο για τη λεύκανση. Περιέχεται και σε πολλές οδοντόκρεμες ενώ μόνοι μπορούμε να την αναμείξουμε με νερό και να βουρτσίσουμε τα δόντια μας. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό για να μην μείνουν υπολείμματα. Προσοχή! Δεν πρέπει να τη χρησιμοποιούμε συχνά, καθώς το όξινο ανθρακικό νάτριο που περιέχει μπορεί να προκαλέσει φθορά στο σμάλτο των δοντιών.

Δυόσμος

Παίρνουμε μερικά φύλλα δυόσμου και τα τρίβουμε πάνω στα δόντια. Ο δυόσμος πρέπει να είναι φρέσκος και όχι αποξηραμένος. Εκτός από λεύκανση μας χαρίζει και ευχάριστη αναπνοή!

ΠΗΓΗ: theathletes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης