Η θεωρία της σχετικότητας είναι ίσως μια από τις πιο σημαντικές, για τους φυσικούς, έννοια, που δένει το σύνολο των φυσικών δυνάμεων και εξηγεί μια σειρά από αυτονόητα, για τον μέσο άνθρωπο, πράγματα που συμβαίνουν γύρω του.

Στην επιστήμη της διατροφής θα μπορούσε να εκφραστεί μια ομώνυμη θεωρία αλλά με διαφορετικό περιεχόμενο. Πολλοί άνθρωποι, στην αναζήτησή τους για μια σωστή και ολοκληρωμένη διατροφή, ψάχνουν απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα. Κλασικά και σχεδόν παντού και σε όλους, παρόντα τα ερωτήματα: πώς θα κάψω το λίπος; Πόσες θερμίδες πρέπει να τρώω για να αδυνατίσω; Είναι αργός ή γρήγορος ο μεταβολισμός μου; Πώς μπορώ να τον ενεργοποιήσω;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πιο πολλά από αυτά τα ερωτήματα, πραγματικά, πολλές φορές προκύπτουν από μια στρεβλή εικόνα ή μια ελλιπή ενημέρωση ή μια σκόπιμη παραπληροφόρηση. Ακόμα όμως και έτσι, η απάντηση είναι εξαιρετικά σχετική με το άτομο που την απευθύνει. Διαφορετική απάντηση προκύπτει για έναν άνδρα ή μια γυναίκα, για έναν νέο ή έναν μεσήλικα, για μια γυναίκα στην αναπαραγωγική περίοδο ή στην εμμηνόπαυση.

Μέσα από αυτό το πρίσμα, μπορεί κανείς να κατανοήσει πόσο λανθασμένες, ανεφάρμοστες και εκτός πραγματικότητας είναι όλες αυτές οι οδηγίες, δίαιτες, συμβουλές που δημοσιεύουν με κάθε λεπτομέρεια και απρόσωπα τα διάφορα media, sites και περιοδικά.

Αν πραγματικά θέλετε μια προσωπική εκτίμηση, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε προσωπικά σε έναν πτυχιούχο διαιτολόγο και σίγουρα όχι σε κάτι απίθανους πλανόδιους «συμβούλους ευεξίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: diatrofi.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης