Το αβγό αποτελεί μια πλήρη φυσική πηγή πολύτιμων διατροφικών στοιχείων, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, B6, B12, D και Ε, αλλά και σε φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα.

Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση αβγών, ακόμη και καθημερινά, δεν επηρεάζει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης, εφόσον η διατροφή μας είναι ισορροπημένη και χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά. Επιπλέον, το αβγό περιέχει υψηλής αξίας πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όλα τα στοιχεία δηλαδή που είναι απαραίτητα για μια υγιεινή μεσογειακή διατροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε παρακάτω άλλους τρεις καλούς λόγους για να τρώτε συχνά αβγό…

-Προκαλεί κορεσμό κι έτσι βοηθά στη διατήρηση υγιούς βάρους
-Αποκαθιστά τον μυϊκό ιστό και περιορίζει τη μυϊκή απώλεια
-Ενισχύει την όραση και προλαμβάνει την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Πηγή: govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης