Το γέλιο είναι ένα φάρμακο για όλες μας, που βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους, ευεργετεί την καρδιά και το αγγειακό σύστημα, ανεβάζει την διάθεση μας, μειώνει την αρτηριακή πίεση, μας κάνει να αισθανόμαστε καλά και μας βοηθά να κάψουμε θερμίδες.

Όταν γελάμε το σώμα μας απελευθερώνει ένα κοκτέιλ ορμονών και χημικών που μας προκαλούν ευφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εισπνέουμε περισσότερο αέρα με αποτέλεσμα να οξυγονώνονται καλύτερα οι μύες του προσώπου, οι πνεύμονες μας αλλά και γενικότερα ο οργανισμός μας.

Μειώνονται τα επίπεδα ορμονών που σχετίζονται με το στρες. Όταν γελάμε αποβάλλουμε το άγχος.

Βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έντονο γέλιο κινητοποιεί τον πεπτικό σωλήνα αφού προκαλεί μασάζ στη σπλαχνική κοιλότητα. Αποτέλεσμα είναι, να μας προστατεύει από την αεροφαγία, βοηθά στη χώνεψη και καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα.

Αυξάνεται η συγκέντρωση των κυκλοφορούντων αντισωμάτων στο αίμα και αυξάνεται η συγκέντρωση των λευκών αιμοσφαιρίων. Aυτό σημαίνει ότι το άτομο γίνεται περισσότερο ανθεκτικό στις λοιμώξεις.

Το γέλιο προκαλεί αλλαγές στα επίπεδα των ενδογενών οπιοειδών, ουσίες που έχουν παυσίπονη δράση, δημιουργώντας ατμόσφαιρα ευφορίας και ηρεμίας.

Μας χαλαρώνει… ένα λεπτό ξεκαρδιστικού γέλιου ισοδυναμεί με πολλά λεπτά χαλάρωσης.

Όταν γελάμε έντονα, από τις συσπάσεις που προκαλούνται γυμνάζεται όλο μας το σώμα. 10 λεπτά γέλιου αρκούν για το κάψιμο 50 θερμίδων, αφού όλοι οι μύες κινούνται.

Όταν γελάμε συχνά, ο εγκέφαλος παράγει μεγαλύτερη ποσότητα ενδορφινών, ορμόνες που έχουν χαλαρωτική και αναλγητική δράση.

Επίσης μισή ώρα γέλιου μπορεί να έχει αξιοσημείωτη επίδραση στην υγεία. Γεμίζει το σώμα με οξυγόνο, καθαρίζει τις αναπνευστικές οδούς και γυμνάζει του πνεύμονες.

Τέλος ανεβάζει το ηθικό, αυξάνει την δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει την επικοινωνία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης