Οι τροφές που καταναλώνουμε τις ημέρες του Πάσχα είναι πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά και αλάτι, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή και μέτρο στην κατανάλωσή τους.

Το αρνί αποτελεί σημαντική πηγή κορεσμένου λίπους, το οποίο ευθύνεται για την αύξηση της χοληστερόλης και έχει συσχετισθεί με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και του παχέος εντέρου. Ακόμη περιέχει σημαντικές ποσότητες νατρίου που μπορεί να προκαλέσουν αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Σχετικά με το αν μπορούμε να καταναλώσουμε το αρνί στο τραπέζι της Κυριακής, αυτό εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας μας. Αν το ιατρικό ιστορικό μας είναι επιβεβαρυμμένο με καρδιαγγειακά νοσήματα, τότε θα πρέπει να καταναλώσουμε με πολύ μέτρο και προσοχή το αρνάκι το Πάσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά ακόμη και οι υγιείς άνθρωποι δεν θα πρέπει να υπερβάλουν στην κατανάλωσή του. Πάντως, εάν είστε αναποφάσιστοι ανάμεσα στο αρνί και στο κατσίκι, επιλέξτε κατσίκι, γιατί έχει λιγότερες θερμίδες και άρα είναι πιο λάιτ. Τα 100 γραμ. κατσίκι έχουν 217 θερμίδες, ενώ τα 100 γραμ. αρνί έχουν περίπου 320 θερμίδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης