Όλοι μας, έστω και μία φορά στη ζωή μας, έχουμε βιώσει τα δυσάρεστα επακόλουθα μιας βραδιάς με πολύ… αλκοόλ. Αν το κεφάλι σου πάει να σπάσει, αν όλα γύρω σου γυρίζουν (που λέει και ο Σάκης), αν το στομάχι σου εξακολουθεί να… διαμαρτύρεται, ακολούθησε μερικές απλές συμβουλές για να νικήσεις το περιβόητο hangover.

Bάλε στη διατροφή σου σπαράγγια
Είναι πλούσια σε αμινοξέα, τα οποία, σύμφωνα με έρευνα από την Κορέα, συμβάλλουν στον μεταβολισμό του αλκοόλ. Όσο πιο γρήγορα διασπαστεί το αλκοόλ στον οργανισμό σου, τόσο λιγότερα δυσάρεστα συμπτώματα θα αντιμετωπίσεις από αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκέψου ομοιοπαθητικά
Η ομοιοπαθητική είναι ακόμα μία εναλλακτική λύση. «Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση περιστασιακών πονοκεφάλων που οφείλονται στο αλκοόλ και να σε ανακουφίσουν από τα συμπτώματα του hangover» υποστηρίζει ο Βαγγέλης Ζαφειρίου, ψυχίατρος ομοιοπαθητικός.

Άσκησε πιέσεις
«Η πιεσοθεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις σε έναν βαθμό τον πονοκέφαλο από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ» τονίζει η Αγλαΐα Κωτσοβόλου, ολιστική θεραπεύτρια. Άσκησε πίεση στο σημείο «παχύ έντερο 4», το οποίο θα βρεις μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη. Μπορείς να πιέσεις το συγκεκριμένο σημείο του δεξιού χεριού σου για περίπου 60 δευτερόλεπτα με τον αντίχειρα και τον δείκτη του αριστερού χεριού. Στη συνέχεια άσκησε πίεση στο ίδιο σημείο του άλλου χεριού. Πίεσε με κατεύθυνση το μέσον του μετακαρπίου του δείκτη. Εφάρμοσε αυτήν τη διαδικασία, μέχρι να διαπιστώσεις ότι ο πόνος μειώνεται.

Πηγή: myself.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης