Η μαστίτιδα είναι αποτέλεσμα λοίμωξης του ιστού στο μαστό και εκδηλώνεται με το οίδημα και τον πόνο στο στήθος, την άνοδο της θερμοκρασίας τοπικά και το κοκκίνισμα του μαστού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μαστίτιδα συνοδεύεται από τον πυρετό και τα ρίγη. Η πάθηση είναι ιδιαίτερα συχνή σε γυναίκες που θηλάζουν, μπορεί όμως να εμφανιστεί σε κάθε γυναίκα.

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, η μαστίτιδα δεν πρέπει να αποτρέπει τις νέες μητέρες να συνεχίσουν να θηλάζουν κανονικά το μωρό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αίτια
Τα συνηθέστερα αίτια της μαστίτιδας είναι τα εξής:

– Απόφραξη του γαλακτοφόρου πόρου: Εάν δεν απομακρύνεται όλο το γάλα με το θηλασμό, μπορεί να φράξει ο ένας εκ των δύο γαλακτοφόρων πόρων. Όταν συσσωρεύεται το γάλα στο μαστό, μπορεί να επέλθει η λοίμωξη.

– Βακτήρια που μολύνουν το μαστό: Βακτήρια από την επιφάνεια της επιδερμίδας ή το στόμα του μωρού μπορεί να εισχωρήσουν στο γαλακτοφόρο πόρο από ένα μικρό άνοιγμα στην επιδερμίδα της θηλής. Τα βακτήρια μπορεί στη συνέχεια να πολλαπλασιαστούν και να οδηγήσουν στη λοίμωξη. Να σημειωθεί πως τα βακτήρια αυτά δεν είναι επικίνδυνα για το μωρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης