Δεν υπάρχει χειρότερη εκδοχή διακοπών, από αυτή που στιγματίζεται από κάποια πάθηση, αδιαθεσία, ή πρόβλημα υγείας.

Η ύπουλη ουρολοίμωξη αποτελεί υπ΄ αριθμόν ένα κίνδυνο, καθώς την τρέχουσα περίοδο περισσεύουν οι βουτιές σε πισίνες και οι επαφές με άμμο που δεν είναι απαλλαγμένη από μικρόβια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συμπτώματα είναι έντονος πόνος, τσούξιμο και συχνουρία,  ιδιαίτερα δυσάρεστα, μηδενός εξαιρουμένου. Πρόκειται για λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, που περιλαμβάνει στην απλούστερη μορφή της την κυστίτιδα και την ουρηθρίτιδα ενώ στην πιο σοβαρή, την πυελονεφρίτιδα και την προστατίτιδα.

Μόλις αντιληφθείτε ότι κάτι συμβαίνει, πίνετε πολλά υγρά, έτσι ώστε να βοηθήσετε την κύστη σας να «καθαρίσει». Δεν είναι διόλου απίθανο να υποχωρήσουν τα έντονα κυστικά ενοχλήματα, χωρίς φαρμακευτική αγωγή.

Αν παρ’ όλα αυτά συνεχίσετε να έχετε ενοχλήσεις, απευθυνθείτε στον παθολόγο ή τον ουρολόγο σας, ο οποίος θα σας συστήσει κατά πάσα πιθανότητα να κάνετε καλλιέργεια ούρων, ώστε να ανιχνευτεί το είδος του μικροβίου που έχετε, και στη συνέχεια θα σας χορηγήσει την κατάλληλη αντιβίωση. Αν βρίσκεστε σε διακοπές και δεν έχετε τη δυνατότητα εξετάσεων, μπορείτε να προμηθευτείτε μια αντιβίωση ευρέως φάσματος, σε επικοινωνία πάντα με το γιατρό σας. Είναι σημαντικό, να μην παίρνετε την αντιβίωση για μικρότερο διάστημα από όσο απαιτείται (τουλάχιστον 7 ημέρες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περίπτωση που εκτός από ουρολοίμωξη, έχετε και έτερον ήμισυ, φροντίστε να ρωτήσετε τον ιατρό σας αν πρέπει να ακολουθήσει και το άλλο μέλος του ζευγαριού την ίδια φαρμακευτική αγωγή. Η σεξουαλική επαφή αποτελεί και αυτή πύλη εισόδου μικροβίων, με το ουροποιητικό σύστημα να παίζει πρωτεύοντα ρόλο.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης