«Όχι» στην άσκηση με άδειο στομάχι

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011, 15:05
«Όχι» στην άσκηση με άδειο στομάχι
Πολλοί άνθρωποι έχουν την κακή συνήθεια να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, χωρίς προηγουμένως, να έχουν φάει κάτι.

Η τακτική αυτή είναι λανθασμένη από πολλές απόψεις, αφού με το να πηγαίνουμε νηστικοί στο γυμναστήριο όχι μόνο δεν βοηθάμε τον εαυτό μας, αλλά κατά κάποιον τρόπο τον υπονομεύουμε!

Πιο αναλυτικά: Όσο πιο πολλές επαναλήψεις κάνετε τόσο περισσότερο μυϊκό γλυκογόνο χρειάζεστε. Και εάν δεν έχετε αρκετούς υδατάνθρακες αποθηκευμένους στον οργανισμό σας, τότε θα κουραστείτε πολύ γρήγορα.

Εάν πριν από την προπόνηση με βάρη δεν έχετε φάει ένα γεύμα με υδατάνθρακες, τότε το αποτέλεσμα θα είναι να αυξηθούν τα επίπεδα κορτιζόλης του οργανισμού σας. Αυτή η αύξηση παρεμποδίζει την αναβολική επίδραση της τεστοστερόνης και οδηγεί σε μυϊκό καταβολισμό.

Όμως, το γεύμα που θα φάτε πριν από την προπόνηση θα πρέπει να περιέχει και πρωτεΐνη γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα επίπεδα της κορτιζόλης θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.Η πρωτεΐνη αναπτύσσει τους μύες, άρα, λοιπόν, είναι αναγκαίο να υπάρχει σε όλα τα γεύματά μας.

Δύο ώρες, λοιπόν, πριν από την προπόνηση φάτε ένα πλήρες γεύμα με υδατάνθρακες και πρωτεΐνη ή εάν δεν έχετε χρόνο φάτε τουλάχιστον μία αθλητική σοκολάτα ή πάρτε μια δόση από ένα προϊόν αθλητικής διατροφής που λαμβάνετε πριν την προπόνηση.

Πηγή: newsdiet

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011, 15:55