Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο κάπνισμα σε συνολικά 187 χώρες αναδείχθηκαν οι Ελληνίδες, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη. Όπως διαπιστώθηκε σε μελέτη που καταγράφει την εξάπλωση του καπνίσματος τα τελευταία 32 χρόνια στην Ελλάδα, το 34,7% των ενήλικων γυναικών καπνίζει.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Τα Νέα», η έρευνα διεξήχθη από το αμερικανικό Ίδρυμα Μέτρησης και Αξιολόγησης της Υγείας και δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of the American Medixal Association». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βασική διαπίστωση της έρευνας είναι ότι λόγω της διαρκούς αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού, από τη μία πλευρά παρατηρείται σημαντική μείωση του αριθμού των ανθρώπων που καπνίζουν συστηματικά, αλλά από την άλλη αυξάνεται ο απόλυτος αριθμός των καπνιστών και ο αριθμός των τσιγάρων που καταναλώνονται.

Ο βασικός κανόνας μεταξύ των δύο φύλων είναι οι άνδρες καπνιστές να είναι περισσότεροι από τις γυναίκες. Η μόνη χώρα όπου οι γυναίκες ξεπερνούν σε αριθμό τους άνδρες είναι η Σουηδία. Οι Ελληνίδες από την πλευρά τους, κρατούν τα σκήπτρα του καπνίσματος και χρίζονται πρωταθλήτριες σε 187 χώρες (34,7%). Από την Ευρώπη ακολουθούν οι Βουλγάρες (31,5%), οι Αυστριακές (28,3%), οι Γαλλίδες (27,7%). Τα μικρότερα ποσοστά καπνιστριών έχουν η Ερυθραία και το Καμερούν (0,6%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης