Μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστο, αλλά είναι ό,τι καλύτερο για να αποκτήσει μια γυναίκα το καλλίγραμμο σώμα που πάντα ονειρευόταν!

Μελέτη του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, αποδεικνύει, πως το… ποδόσφαιρο, κάνει πιο δυνατές τις γυναίκες και τους προσφέρει και καλύτερη καρδιακή λειτουργία, σε σύγκριση με εκείνες που κάνουν κάποιο άλλο άθλημα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με tanea.gr, στη μελέτη, η οποία διήρκεσε δυο χρόνια, συμμετείχαν 100 γυναίκες που βρίσκονταν πριν την εμμηνόπαυση και οι οποίες δεν αθλούνταν. Οι εθελόντριες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: σε όσες έπαιζαν ποδόσφαιρο, σε όσες έτρεχαν και στην ομάδα ελέγχου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, τα περισσότερα οφέλη στην υγεία τους είχαν όσες συμμετέχουσες έπαιζαν ποδόσφαιρο. Βραχυπρόθεσμα παρουσίασαν βελτίωση στην αντοχή και την ταχύτητα, είχαν αυξημένη μυϊκή μάζα και εμφάνιζαν μεγαλύτερη κατανάλωση οξυγόνου με αποτέλεσμα να έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση.

«Οι γυναίκες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο έχουν υψηλούς καρδιακούς ρυθμούς, τρέχουν πολύ και κλωτσάνε, καθιστώντας έτσι το ποδόσφαιρο έναν αποτελεσματικό τρόπο για να ενισχύσουν τόσο την καρδιακή λειτουργία τους όσο και την ενδυνάμωσή τους» σχολιάζει ο επικεφαλής της μελέτης Peter Krustrup.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπρόσθετα, βρέθηκε ότι οι εθελόντριες που έπαιζαν ποδόσφαιρο συνέχισαν να ασχολούνται με το άθλημα σε αντίθεση με όσες έτρεχαν, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό σταμάτησαν να ασκούνται.

Τα αποτελέσματα της μελέτης θα δημοσιευτούν στο επόμενο τεύχος της επιστημονικής επιθεώρηση «Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης