Δεν υπάρχει γυναίκα που δεν κατανοεί το γεγονός, ότι το περιβάλλον και το άγχος ταλαιπωρούν το δέρμα, προκαλώντας πρόωρη γήρανση. Και στο πλαίσιο της φροντίδας της επιδερμίδας μας έχει ενταχθεί και η χρήση της κρέμας νυκτός από νεαρή ηλικία. Μάθε, λοιπόν, ποια κρέμα νυκτός είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος:

Ξηρή επιδερμίδα: Σου ταιριάζουν οι κρέμες με πλούσια υφή με βάση τα υδροξυ-οξέα, λιπίδια και ceramides που αυξάνουν την ενυδάτωση και αμέσως δίνουν στο δέρμα μεταξένια υφή. Άλλους θρεπτικούς και ενυδατικούς παράγοντες που πρέπει να αναζητήσεις στη σύνθεση των προϊόντων αυτών είναι το βούτυρο Karite και το εκχύλισμα ginseng που επιπλέον παρέχει και αντιρυτιδική προστασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λιπαρή επιδερμίδα: Επίλεξε ελαφριές συνθέσεις με υφή γαλακτώματος ή λοσιόν. Οι συνθέσεις με σμηγματορυθμιστικές ιδιότητες που δρουν ευεργετικά τη νύχτα είναι ιδανικές για επιδερμίδες με τάσεις ακμής.

«Ώριμη» επιδερμίδα: Κατάλληλες για σένα είναι οι πιο λιπαρές κρέμες με αναπλαστική δράση. Συνήθως περιέχουν βιταμίνη Α, γνωστή και ως ρετινόλη, και βιταμίνες Β, Ε και C που χαρίζουν λάμψη, απαλότητα και επιβραδύνουν τη γήρανση των κυττάρων. Τέλος, το σελήνιο που βρίσκεται στο εκχύλισμα ντομάτας προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες.

Πηγή: shape.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης