Οι λάτρεις του τσίλι, του κάρυ και των πικάντικων φαγητών επιβεβαιώνονται, καθώς τα μπαχαρικά εκτός από την ιδιαίτερη γεύση τους είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για τη σιλουέτα κι όχι μόνο.

Τα μπαχαρικά αυξάνουν τον μεταβολισμό και τον ωθούν να καίει επιπλέον θερμίδες, καθώς μπορούν να τον αυξήσουν προσωρινά έως 8%. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα πικάντικα τρόφιμα διαθέτουν μια σειρά από ευεργετικές ιδιότητες για το σώμα, αλλά και την υγεία γενικότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πικάντικα τρόφιμα «βάζουν φωτιά» στον μεταβολισμό

Αναρίθμητες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν πως ορισμένα μπαχαρικά και καρυκεύματα -όπως το πιπέρι καγιέν, το κύμινο, η κανέλα και οι καυτερές πιπεριές τσίλι- συμβάλλουν στην αύξηση του μεταβολισμού και κατ’ επέκταση στην απώλεια βάρους. Οι πικάντικες τροφές έχουν τη μαγική σχεδόν ικανότητα να μειώνουν την όρεξη και να ενισχύουν την καύση θερμίδων. Η κατανάλωση καυτερών τροφών αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να αναγκάζεται να δαπανήσει μεγαλύτερες ποσότητες ενέργειας. Τέλος, σύμφωνα με μελέτες, το πιπέρι καγιέν μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις έως και 119 θερμίδες την ημέρα, καθώς η ουσία καψαϊκίνη ωθεί τον οργανισμό να επιταχύνει τις καύσεις του.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης