Είναι δυσάρεστο να ξυπνάμε με πονοκέφαλο, γιατί μας επηρεάζει στην απόδοση μας στη δουλειά ενώ μας στερεί χρόνο από τη διασκέδαση, τους φίλους, την οικογένεια και γενικά τις υποχρεώσεις μας. Είναι όμως σημαντικό να γνωρίζουμε αν ο πονοκέφαλος είναι απλώς μια ημικρανία ή κάτι πιο σοβαρό που θα πρέπει να ενημερώσουμε τον γιατρό μας.

Οι πιο συχνοί πονοκέφαλοι είναι αυτοί που δεν έχουν κάποιο παθολογικό αίτιο, όπως η ημικρανία ή ο πονοκέφαλος τύπου τάσεως. Όταν έχουμε ημικρανία, ο πόνος συνήθως εμφανίζεται και στις δυο πλευρές του κεφαλιού, είναι έντονος και μπορεί να συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα όπως ευαισθησία στο φώς, ναυτία, εμετό και επηρεάζει την καθημερινότητα μας. Ο πόνος όταν έχουμε πονοκέφαλο τύπου τάσεως εμφανίζεται και στις δυο πλευρές του κεφαλιού, αλλά πιο ήπιος από της ημικρανίας και συνήθως δεν έχει άλλα συμπτώματα. Έτσι εκτός από την ενόχληση δεν μας δυσκολεύει στην καθημερινότητα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχει όμως περίπτωση οι πονοκέφαλοι να οφείλονται σε παθολογικές καταστάσεις όπως πρόβλημα στον αυχένα ή στα μάτια, ωτίτιδα, ιγμορίτιδα. Σε κάθε περίπτωση πάντως αν εμφανιστεί απότομα δυνατός πονοκέφαλος ή σταδιακή επιδείνωση του πονοκεφάλου μέσα σε κάποιες ημέρες, θα πρέπει αμέσως να ενημερώσετε τον γιατρό σας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης