Η διατροφή αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι για έναν υγιή οργανισμό και σαφώς συνιστά τη βάση για να μπορείτε να αντεπεξέλθετε σε μια δύσκολη καθημερινότητα.

Οι ανάγκες του οργανισμού σας όμως αλλάζουν όσο μεγαλώνετε και αναλόγως με τις καύσεις που κάνετε καθημερινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για παράδειγμα, όσο μεγαλώνετε, μπορεί να μη χρειάζεστε τις ίδιες θερμίδες, έχετε ανάγκη όμως περισσότερα θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη D.

Αυτός είναι και ένας λόγος που πολλοί ηλικιωμένοι δεν παίρνουν πάντα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός τους. Δείτε παρακάτω τρία χαρακτηριστικά σημάδια κακής διατροφής που στέλνει το σώμα σας…

Κόπωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν νιώθετε μόνιμη κούραση και έλλειψη ενέργειας, μπορεί να σας λείπει σίδηρος. Η ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία, δεν έχετε δηλαδή αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια για να μεταφέρουν οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά σε όλο το σώμα σας. Η κούραση μπορεί να είναι επίσης σημάδι ότι δεν τρώτε αρκετή πρωτεΐνη.

Αλλαγές στα νύχια:

Η κακή διατροφή μπορεί να προκαλέσει αλλοιώσεις στα νύχια σας. Είναι πιθανό να γίνουν λεπτά ή εύθραυστα, καθώς και να πάρουν κοίλο σχήμα σαν κουτάλι. Αυτό είναι σημάδι ανεπάρκειας σιδήρου. Τα προβλήματα στα νύχια μπορεί επίσης να προκληθούν από χαμηλά επίπεδα πρωτεϊνών, ασβεστίου ή βιταμινών Α, Β6, C και D.

Κακή διάθεση:

Η κακή διατροφή μπορεί να προκαλέσει κακή διάθεση, απουσία ενδιαφέροντος για πράγματα που απολαμβάνατε, σύγχυση και απώλεια μνήμης. Τα παιδιά που δεν λαμβάνουν αρκετή πρωτεΐνη μπορεί να είναι ευερέθιστα και ανήσυχα, και να έχουν προβλήματα προσοχής και μάθησης.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης