Σύμφωνα με έρευνα το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το σεξ για μια Ελληνίδα γυναίκα αλλάζει καθώς περνάει από τη μια δεκαετία στην επόμενη.

Ένα 65% σε γυναίκες από 20-30 χρονών δήλωσαν ότι το σεξ παίζει πρωταρχικό ρόλο για να επιλέξουν ερωτικό σύντροφο γιατί είναι εποχή πειραματισμού για αυτές, που θέλουν να ανακαλύψουν τη σεξουαλικότητά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα ένα 33% από αυτές δήλωσε ότι στην ηλικία αυτή δοκίμασαν ανταλλαγές συντρόφων, σεξ με περισσότερα από ένα άτομα αλλά και σεξ με γυναίκα, προκειμένου να αποκτήσουν μία «ταυτότητα» στο σεξ και να κατασταλάξουν στις σεξουαλικές προτιμήσεις τους.

Η συχνότητα με την οποία κάνουν σεξ δεν είναι απαραίτητα καθημερινή, 3 φορές τουλάχιστον την εβδομάδα δήλωσαν οι γυναίκες από 20-25, ενώ από 25-30 τουλάχιστον 4-5 φορές.

Οι γυναίκες άνω των 30 ετών δήλωσαν σε ποσοστό 92% ότι το σεξ είναι απαραίτητο στην καθημερινή τους ζωή γιατί οι ορμόνες τους χτυπάνε κόκκινο και έχουν καθημερινά έντονη επιθυμία για σεξ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμπλήρωσαν βέβαια ότι το σεξ δεν είναι το πιο σημαντικό κριτήριο για να επιλέξουν σύντροφο γιατί πρωταρχικό ρόλο παίζει η ασφάλεια και ο άνδρας που θα μπορεί να την προσφέρει, καθώς και το να είναι διαθέσιμος για τη δημιουργία οικογένειας.

Διαλέγοντας λοιπόν παρτενέρ με το κριτήριο αυτό δήλωσαν ότι επιδιώκουν σεξουαλικές επαφές σχεδόν καθημερινά από τα 30-35 που είναι η πιο «γόνιμη περίοδος», κυρίως με έναν ερωτικό σύντροφο, αποφεύγοντας τα “τρίγωνα”, ενώ ένα εκπληκτικό ποσοστό 67% δήλωσε ότι είχαν παράλληλα κρυφά σεξουαλικές επαφές με 2 συντρόφους εξηγώντας πώς ο λόγος των παράλληλων καταστάσεων ήταν η ανασφάλεια του ποιος από τους 2 θα τους παρείχε τελικά την ασφάλεια και την σταθερότητα για επισημοποιημένη σχέση (γάμος).

Οι γυναίκες άνω των 40 δήλωσαν σε ποσοστό 75% ότι λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων δεν έχουν την δυνατότητα για τακτικές σεξουαλικές επαφές, μολονότι θα το ήθελαν, ενώ το 40% δήλωσε ότι οι μεταβολές στο σώμα τους τις κάνει να αισθάνονται ανασφάλεια για την σεξουαλικότητά τους και έχουν ανάγκη από το σύντροφό τους να τις «τονώσει» ψυχολογικά για να αποδώσουν στο κρεβάτι.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης