Πώς και γιατί επηρεάζεται η ερωτική διάθεση από την έλευση του φθινοπώρου;

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014, 15:02
Πώς και γιατί επηρεάζεται η ερωτική διάθεση από την έλευση του φθινοπώρου;
Οι μυρωδιές και οι εικόνες της άνοιξης αναμφίβολα ανεβάζουν την ερωτική μας επιθυμία, τι συμβαίνει όμως το φθινόπωρο;

Τονωτική δόση

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που η τεστοστερόνη αυξάνεται περισσότερο από κάθε άλλη εποχή του έτους. Αυτό υποστηρίζουν μελέτες που αφορούν στα επίπεδα των ορμονών ανάλογα με τη χρονική περίοδο που διανύουμε. Αυτό μπορεί να οφείλεται στα αρχέγονα ένστικτά μας ή τις αλλαγές στις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Περισσότερη έλξη

Τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να είναι ο λόγος που οι γυναίκες παχαίνουν στη μέση σε σχέση με τους γοφούς το φθινόπωρο –αυτό τουλάχιστον διαπίστωσαν ερευνητές από τον Καναδά. Οι άνδρες αντιλαμβάνονται το γυναικείο σώμα ως πιο ελκυστικό κατά τους δροσερούς μήνες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Perception. Η τεστοστερόνη αυξάνει την ερωτική επιθυμία των ανδρών και αυτό λειτουργεί υπέρ των γυναικών.

Βραδιά ραντεβού

Τι καλύτερο από μια ταινία στον καναπέ μια βροχερή νύχτα. Μπορεί μερικοί άνδρες να διαφωνήσουν, ωστόσο έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ έδειξε ότι όσο η θερμοκρασία πέφτει και τα δύο φύλα επιζητούν περισσότερη ζεστασιά και θαλπωρή.

Κρύο, καιρός για δύο

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η ξεγνοιασιά του καλοκαιριού...

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014, 15:09