Μην πιστέψετε κανέναν που θα σας πει ότι το περπάτημα «δεν κάνει τίποτα». Τα οφέλη από το περπάτημα είναι τεράστια ενώ θα εκπλαγείτε από το γεγονός ότι μπορείτε να χάσετε κιλά απλώς και μόνο περπατώντας! Για να επιτύχετε την επιθυμητή απώλεια βάρους με το περπάτημα θα πρέπει να θέσετε τους κατάλληλους στόχους και να κατανοήσετε τις βασικές αρχές του.

Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την απώλεια 9 κιλών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ρυθμό απώλειας βάρους περίπου ½ κιλό ανά εβδομάδα, θα χρειαστείτε γύρω στις 20 εβδομάδες για να χάσετε 9 κιλά. Αυτός ο ρυθμός είναι ασφαλής και θα διατηρηθείτε στα κιλά σας για αρκετό καιρό μετά. Επομένως ο στόχος σας είναι να κάψετε με το περπάτημα 250-500 θερμίδες την ημέρα. Για να τα καταφέρετε αυτό, φυσικά, θα πρέπει να προσέχετε και τη διατροφή σας έτσι ώστε να μην λαμβάνετε περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεστε.

Πόσο συχνά θα πρέπει να περπατάτε

Εάν είστε αρχάριοι, ξεκινήστε περπατώντας 3 φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον 15-20 λεπτά. Αυξήστε σταδιακά τη συχνότητα και τη διάρκεια των περιπάτων σας μέχρι να φτάστε τα 30-60 λεπτά την ημέρα, τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Για να παραμείνει η διαδικασία ευχάριστη επιλέξτε τις βόλτες σε εξωτερικούς χώρους, με το σκύλο ή χωρίς και κάνοντας διαφορετικές διαδρομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορείτε επίσης να ακούτε μουσική ή αν είστε σε εσωτερικό χώρο, να διαβάζετε ένα βιβλίο. Πόσες θερμίδες θα κάψετε με το περπάτημα…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης