Η συστηματική κατανάλωση τσαγιού μπορεί να μειώνει σε σημαντικό βαθμό τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας, σύμφωνα με επιστήμονες από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης.

Τα οφέλη είναι ακόμη μεγαλύτερα για όσους έχουν γενετική προδιάθεση εκδήλωσης άνοιας, καθώς η μείωση μπορεί να φθάσει το 86%, όπως έδειξε η σχετική μελέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 957 εθελοντές ηλικίας άνω των 55 ετών, τους οποίους οι επιστήμονες παρακολούθησαν επί επτά χρόνια, υποβάλλοντάς τους ανά διετία σε τεστ αξιολόγησης των νοητικών λειτουργιών τους.

Κατέγραφαν επίσης αναλυτικές πληροφορίες για τη διατροφή, τον τρόπο ζωής, την κατάσταση της υγείας τους, καθώς και για τις σωματικές και κοινωνικές δραστηριότητές τους.

Μέχρι το τέλος της περιόδου παρακολούθησης οι 72 από τους εθελοντές είχαν εκδηλώσει άνοια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα ευρήματα, όσοι συνήθιζαν να πίνουν μαύρο τσάι διέτρεχαν κατά 47% μικρότερο κίνδυνο άνοιας, ενώ όσοι κατανάλωναν πράσινο τσάι είχαν 57% λιγότερες πιθανότητες άνοιας.

Η κατανάλωση έπρεπε να είναι συστηματική, με το μεγαλύτερο όφελος (μείωση του κινδύνου κατά 61%) να παρατηρείται σε όσους έπιναν καθημερινά τουλάχιστον ένα φλιτζάνι τσάι.

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης