Προκαλεί καρκίνο η υπερβολική χρήση κινητών τηλεφώνων;

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, 08:27
Προκαλεί καρκίνο η υπερβολική χρήση κινητών τηλεφώνων;
Μία μεγάλη έρευνα επιστημόνων της αμερικανικής κυβέρνησης που έγινε σε αρουραίους και ποντίκια παρέχει βάσιμες ενδείξεις -με βάση προκαταρκτικά στοιχεία- ότι η μακροχρόνια έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα και τις άλλες ασύρματες συσκευές αυξάνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου στον εγκέφαλο και στην καρδιά.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα πάνω στην επίδραση της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων (RF) σε πειραματόζωα.

Αμέσως, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», το «Science» και το «Scientific American», ξεσηκώθηκαν επιστημονικές αντιδράσεις κατά της μελέτης, με διάφορες αιτιάσεις, όπως ότι οι ερευνητές βιάστηκαν να δώσουν προκαταρκτικά στοιχεία στη δημοσιότητα, χωρίς καν η μελέτη τους να έχει δημοσιευθεί σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό και να έχει έτσι περάσει τη «βάσανο» της αξιολόγησης από άλλους επιστήμονες.

Η επίμαχη και δαπανηρή μελέτη, κόστους 25 εκατ. δολαρίων, που αναμένεται να αναζωπυρώσει τη σχετική επιστημονική διαμάχη, έγινε από ερευνητές του ομοσπονδιακού Εθνικού Προγράμματος Τοξικολογίας (ΝΤΡ), το οποίο εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, 10:07