Προλάβετε το κρυολόγημα κάνοντας διαλογισμό!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, 14:25
Προλάβετε το κρυολόγημα κάνοντας διαλογισμό!
Ο διαλογισμός μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικός στην πρόληψη των χειμωνιάτικων ιώσεων, όπως το κοινό κρυολόγημα. Το ίδιο παρατηρήθηκε, σε μικρότερο βαθμό, και όσον αφορά στην άσκηση, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Annals of Family Medicine».

Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Wisconsin- Madison στις ΗΠΑ, οι ενήλικες που έκαναν διαλογισμό ή μέτριας έντασης άσκηση, όπως έναν ζωηρό περίπατο επί οκτώ εβδομάδες, παρουσίασαν λιγότερα κρυολογήματα σε σύγκριση με εκείνους που δεν έκαναν τίποτα.

Οι 149 συμμετέχοντες στην έρευνα χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Τα άτομα της πρώτης έκαναν διαλογισμό, της δεύτερης έκαναν συστηματικά τρέξιμο και της τρίτης δεν έκαναν κάτι (ομάδα ελέγχου). Οι ερευνητές παρακολούθησαν την υγεία των συμμετεχόντων από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο. Διαπίστωσαν ότι εκείνοι που ανήκαν στην ομάδα που έκανε διαλογισμό έχασαν κατά 76% λιγότερες μέρες δουλειάς το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έκαναν τίποτα. Εκείνοι που έτρεχαν συστηματικά έχασαν κατά 48% λιγότερες μέρες σε σύγκριση με εκείνους που δεν έκαναν κάτι.

Επιπρόσθετα, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η άσκηση μπορεί να μειώσει την ένταση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος κατά 40% και ο διαλογισμός κατά 50%.

Πηγή: vita.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, 16:02