Σεμινάριο για την παχυσαρκία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011, 06:47
Σεμινάριο για την παχυσαρκία

Σεμινάριο για την διαχείριση και τον έλεγχο του σωματικού βάρους, συνδιοργανώνουν τα γραφεία αθλητισμού κοινωνικής πολιτικής και δημόσιας υγείας του δήμου Χανίων σε συνεργασία με το εργαστήριο ψυχολογίας της άσκησης και ποιότητας ζωής του τμήματος επιστήμης φυσικής αγωγής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στόχος του σεμιναρίου, όπως επισημάνθηκε, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, είναι η παροχή γνώσεων σχετικά με τις διατροφικές ανάγκες, τα κατάλληλα προγράμματα άσκησης και τους τρόπους πρακτικής εφαρμογής τους.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος Χανίων Δημήτρης Λειψάκης, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το πρόβλημα της παχυσαρκίας αναδεικνύεται παγκοσμίως ως ένα από τα βασικότερα ζητήματα, που θα απασχολήσουν στο μέλλον τις κοινωνίες και τα συστήματα υγείας. «Οι Έλληνες είναι οι πρώτοι σε παχυσαρκία στην Ευρώπη, κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τη μεσογειακή διατροφή, που φημίζεται ότι είναι μία από τις πιο υγιεινές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Χανίων.
Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Χανίων, Χρυσούλα Χατζηδάκη, τόνισε ότι «το προλαμβάνειν είναι προτιμότερο του θεραπεύειν» και πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή των Χανίων είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη αναφορικά με τα προγράμματα αγωγής υγείας.
Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την Τετάρτη 9 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί σε έξι συναντήσεις, που θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 7 το απόγευμα , στο κλειστό γυμναστήριο του Κλαδισού.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011, 06:47