Τροποποιήστε τις διατροφικές συνήθειές σας, θέτοντας ως στόχο την υγιεινή διατροφή. Η διατροφή σας θα είναι υγιεινή εάν είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και φυτικές ίνες, και φτωχή σε λιπαρά.

Εάν έχετε περιττά κιλά, θα πρέπει να τα χάσετε αλλά με υγιεινό τρόπο, όχι περισσότερο από 1 κιλό την εβδομάδα. Προσπαθήστε να μην βάζετε αλάτι στο φαγητό σας, αφού τα τρόφιμα εκ φύσεως ή λόγω επεξεργασίας περιέχουν αλάτι. Περιορίστε την ποσότητα των οινοπνευματωδών ποτών που καταναλώνετε, το πολύ 2-3 ποτηράκια κόκκινο κρασί την ημέρα. Να καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε κάλιο, όπως φρέσκα φρούτα (μπανάνες, πορτοκάλια), φρέσκα λαχανικά αλλά και δημητριακά ολικής αλέσεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να γυμνάζεστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, επί 30 λεπτά κάθε φορά. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα βάρους, θα χρειασθείτε περισσότερη γυμναστική. Μην πιέσετε τον εαυτό σας εάν είστε κουρασμένοι ή δεν νιώθετε καλά. Πολύ καλές επιλογές είναι η βάδιση με ταχύ βήμα, το κολύμπι, ο χορός και η ποδηλασία. Μπορείτε όμως και να ανεβοκατεβαίνετε τη σκάλα με τα πόδια ή να περιορίσετε τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο για να περπατάτε.

Οργανώστε καλά τον χρόνο σας για να μπορείτε να ξεκουράζεστε αρκετά.

Μην καπνίζετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης