Δεν αρκεί το κρεβάτι μας να έχει όμορφα σεντόνια και αξεσουάρ, θα πρέπει να είναι και σε άριστη κατάσταση ώστε να μην μας προκαλέσουν τυχόν προβλήματα στο μέλλον.

Θα πρέπει να πλένονται πάντα πριν την πρώτη χρήση για να αποβληθούν πιθανά κατάλοιπα. Να τα πλένετε σε ζεστό νερό και να αποφεύγεται να τα απλώνετε για πολλές ώρες στον ήλιο, ειδικά αν είναι χρωματιστά, για να μην ξεθωριάσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να προσθέτετε λευκαντικό μόνο αν το κρίνετε απαραίτητο γιατί εξασθενίζει τις ίνες του υφάσματος.

Προτιμήστε σεντόνια από 100% φυσικά υφάσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να έχετε σεντόνια ελάχιστα τσαλακωμένα και να διευκολύνεστε στο σιδέρωμα, απλώστε τα αμέσως από το πλυντήριο ή μην επιλέξετε πρόγραμμα με στύψιμο.

Θα πρέπει να προσέχουμε τι υλικά θα επιλέγουμε για το στρώμα μας, τα σκεπάσματα, τα σεντόνια αλλά και το μαξιλάρι, διότι αν δεν είναι φυσικά, στεγνώνουν δύσκολα από νύκτα σε νύκτα και μπορούν να δημιουργηθούν ακάρεα.

Βαμβάκι

Το βαμβάκι είναι ανθεκτική φυσική ίνα. Απορροφά και ελευθερώνει την υγρασία, επιτρέποντας στο ύφασμα να αναπνέει.  Αν και είναι πιο ακριβό από τα υπόλοιπα, είναι ιδανικό για όσους πάσχουν από αλλεργίες.

Λινό

Το λινό είναι δροσερό και πιο ανθεκτικό από το βαμβάκι. Είναι ελαφρύ και απορροφητικό.

 

Μαλλί

Το μαλλί απορροφά και απελευθερώνει την υγρασία γρήγορα και είναι ένα από τα πιο ελαστικά υλικά που υπάρχουν.

Μετάξι

Είναι από τα ανθεκτικότερα υφάσματα, μαλακό, ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Επίσης είναι ελαστικό και απορροφά την υγρασία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης