Πολλές φορές θέλουμε να ξεδιψάσουμε πίνοντας κάτι γευστικό. Τότε η επιλογή του χυμού φαίνεται ιδανική. Και φυσικά η πρώτη επιλογή είναι η κατανάλωση ενός φρέσκου φυσικού χυμού.

Όταν όμως αυτό δεν είναι εφικτό, η σωστή επιλογή ενός χυμού του εμπορίου μπορεί να αποτελέσει μια καλή εναλλακτική λύση. Για να είναι σωστή η επιλογή αυτή, όμως, θα πρέπει θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτούμε τη διατροφική ετικέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, θα μπορέσουμε να καταλάβουμε αν το προϊόν που θα επιλέξουμε περιέχει πρόσθετη ζάχαρη και δεν είναι 100% φυσικό προϊόν. Όταν η ετικέτα αναγράφει «φρουτοποτό» ή «νέκταρ», τότε παραπέμπει σε προϊόν με σημαντική προσθήκη ζάχαρης.

Όσο πιο φυσικό το προϊόν, τόσο πιο πολλά θρεπτικά συστατικά προσλαμβάνει το σώμα μας. Τα οφέλη της κατανάλωσής τους είναι παρόμοια με αυτά που προκύπτουν από την κατανάλωση των φρούτων. Η επαρκής κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι συνδεδεμένη με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης μορφών καρκίνου, καρδιοαγγειακών παθήσεων, αλλά και άλλων χρόνιων σοβαρών παθήσεων.

Τα τελευταία χρόνια, οι εμπορικοί χυμοί εμπλουτίζονται με βιταμίνες, ασβέστιο και διάφορα άλλα συστατικά, κάνοντάς τους πιο χρήσιμους και πολύτιμους στην καθημερινότητά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης το γεγονός ότι οι χυμοί του εμπορίου είναι φτωχοί σε φυτικές ίνες. Γι’ αυτό η κατανάλωση των φρούτων είναι απαραίτητη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελούν αποκλειστικό υποκατάστατό τους.

Επίσης, άτομα με προβλήματα σχετιζόμενα με το ζάχαρό τους καλό είναι να μετριάζουν την κατανάλωση των χυμών.

Πηγή: diatrofi.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης