Μόλις δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο απώλειας ακοής στο ένα πέμπτο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «American Journal of Clinical Nutrition».

Τα λιπαρά ψάρια, όπως οι σαρδέλες, ο σολομός και το σκουμπρί είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν ήδη αποδειχθεί ότι προλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις, την άνοια, τον καρκίνο, την κατάθλιψη και την αρθρίτιδα. Τώρα μια νέα μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση ψαριών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της κώφωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμερικανοί ερευνητές εξέτασαν περίπου 65.215 γυναίκες για την χρονική περίοδο 1991-2009, στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκαν 11.606 περιπτώσεις απώλειας ακοής.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης