Όλες μας επιθυμούμε ένα τέλειο μαυρισμένο σώμα τώρα το καλοκαίρι αλλά παράλληλα να προστατευτούμε και από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, μπορούμε να στραφούμε στη διατροφή προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για μας. 

Ως γνωστόν ο ήλιος ενισχύει την παραγωγή της βιταμίνης D. Η διαδικασία του μαυρίσματος ενισχύεται όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε χαλκό και Βιταμίνη C. Ο χαλκός συναντάται σε τροφές όπως είναι τα τα μανιτάρια, το συκώτι, τα θαλασσινά, τα μπιζέλια, τα καρύδια και τα σταφύλια. Η Βιταμίνη C εμποδίζει τη δράση των ελεύθερων ριζών που σχηματίζονται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Η δράση της είναι πιο αποτελεσματική όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη Ε. Βρίσκεται σε εσπεριδοειδή, τις φράουλες, τα πεπόνια, τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα λαχανικά με πράσινα φύλλα.
 
Για την ελαστικότητα του δέρματος και επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης των τραυμάτων και των ηλιακών εγκαυμάτων ο ψευδάργυρος είναι ένα συστατικό που δεν πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιό μας. Περιέχεται στα φασόλια, τα αναποφλοίωτα δημητριακά, τα αβγά, τα καρύδια, τα θαλασσινά και τα ψάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης Ε διαδραματίζει επανορθωτικό και αναγεννητικό ρόλο της κυτταρικής μεμβράνης και είναι πολύ ισχυρός ανασχετικός παράγοντας της δράσης των ελεύθερων ριζών. Βρίσκεται στα λαχανικά με σκουροπράσινα φύλλα, τον κρόκο του αβγού, τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, το ελαιόλαδο αλλά και το λάδι από το φύτρο του σιταριού. 

Τέλος, για την καλή υγεία του δέρματος σημαντική είναι και η πρόσληψη βιταμινών Β που περιέχονται σε μια πληθώρα τροφών στην οποία περιλαμβάνονται τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, το κρέας, τα ψάρια, τα φρούτα και τα λαχανικά. Ειδικότερα η βιταμίνη 12 διεγείρει την παραγωγή της μελανίνης και βοηθάει σημαντικά στη χρησιμοποίηση του οξυγόνου από τα κύτταρα του δέρματος. Βρίσκεται στα αβγά, το γάλα, το τυρί και τα πράσινα λαχανικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης