Οι ειδικοί στο θέμα του ύπνου τονίζουν πως ο ύπνος δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη.

Η έλλειψη ύπνου, έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία. Σύμφωνα με ειδικούς στον ύπνο από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ και το Ίδρυμα Ψυχιατρικής Western, δεν υπάρχει σχεδόν όργανο και λειτουργία του οργανισμού που να μην υποφέρει από την έλλειψη ύπνου – με την καρδιά, τους πνεύμονες, τους νεφρούς, την όρεξη, τον μεταβολισμό και τον έλεγχο του σωματικού βάρους, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την αντοχή στις λοιμώξεις, την ευαισθησία στον πόνο, την ψυχική διάθεση, τους χρόνους αντίδρασης και την εγκεφαλική λειτουργία να πλήττονται ιδιαιτέρως. Η υπνηλία επίσης ευθύνεται για την πρόκληση ατυχημάτων και η άκρατη κούραση αποτυπώνεται στο πρόσωπο και στα κιλά σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν, λοιπόν, ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που νιώθουν μονίμως κουρασμένοι, είναι απαραίτητο να λάβετε μέτρα για να αρχίσετε να κοιμάστε περισσότερο τα βράδια.

Φτιάξτε ατμόσφαιρα για καλό ύπνο

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να εξασφαλίσετε ότι το δωμάτιό σας είναι σκοτεινό και δροσερό, διότι η ζέστη και το φως είναι από τους πιο γνωστούς λόγους διατάραξης του ύπνου. Μην ξεχνάτε επίσης, να κλείνετε τα παράθυρα για να μην σας ξυπνήσει πρόωρα το φως της ημέρας…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης