Σε έναν κόσμο με τόσες πολλές απαιτήσεις και με τόσους γρήγορους ρυθμούς, η ιδέα του να κοιμόμαστε καλά το βράδυ φαντάζει ουτοπική.

Αλλά όπως αποδεικνύεται ο ποιοτικός ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στη σωματική όσο και στη ψυχική υγεία. Από την άλλη μεριά όμως όσο ο υπερβολικός ύπνος μπορεί να είναι ένδειξη υποκείμενης ιατρικής κατάστασης και εάν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί δυνητικά να είναι επιβλαβής για την υγεία σας μακροπρόθεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σώμα κάθε ατόμου είναι διαφορετικό και η ποσότητα του ύπνου που χρειαζόμαστε ποικίλει – αλλά οι γιατροί συμφωνούν ότι οι υγιείς ενήλικες χρειάζονται επτά με οκτώ ώρες ύπνου, για να νιώσουν αναζωογονημένοι και να έχουν ενέργεια όλη την ημέρα.

Εάν όμως κάποιος χρειάζεται περισσότερο από οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ για να νιώσει ξεκούραστος, τότε μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Ένα κοινό παράδειγμα είναι η άπνοια ύπνου. Τα άτομα με άπνοια ύπνου μπορεί να μην ξεκουράζονται όταν κοιμούνται, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να περάσουν περισσότερες ώρες στο κρεβάτι για να ξυπνήσουν και να νιώσουν ανανεωμένοι.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης