Παρόμοια σύσταση με εκείνο της ελιάς έχει το έλαιο του αβοκάντο, η κατανάλωση του οποίου έχει συσχετιστεί με χαμηλά ποσοστά χρόνιων παθήσεων στις μεσογειακές χώρες.

Όπως επεσήμανε ο ερευνητής Christian Cortes – Rojo στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας, το έλαιο του αβοκάντο μπορεί να γίνει το «ελαιόλαδο των Αμερικανών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος που ο ερευνητής από το Πανεπιστήμιο Michoacana de San Nicolas de Hildago στο Μεξικό μελετά το αβοκάντο είναι επειδή, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, το συγκεκριμένο τρόφιμο, που πολλοί κατατάσσουν στα φρούτα, αλλά ουσιαστικά δεν ανήκει σ’ αυτά επειδή είναι πλουσιότατο σε λίπος, μπορεί να γίνει το νέο όπλο κατά της γήρανσης και των χρόνιων νόσων.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα αντιοξειδωτικά του αβοκάντο έχουν την ιδιότητα να φτάνουν μέχρι τα μιτοχρόνδρια, τα οποία συχνά αποκαλούνται «εργοστάσια των κυττάρων», επειδή ο ρόλος τους είναι σημαντικός στις διεργασίες του μεταβολισμού, στη διάσπαση των λιπών και των υδατανθράκων και στην παραγωγή ενέργειας.

Το έλαιο του αβοκάντο έχει φανεί ότι καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες των κυττάρων οι οποίες έχουν συσχετιστεί με τη γήρανση, τα καρδιαγγειακά και τον καρκίνο, γι’ αυτό και οι ερευνητές εκτιμούν ότι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιγήρανση και την προστασία της υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: vita.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης