Το αντισυλληπτικό χάπι έχει γενέθλια

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011, 11:36
Το αντισυλληπτικό χάπι έχει γενέθλια

Πριν από περίπου 50 χρόνια, ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στην αγορά τα πρώτα αντισυλληπτικά χάπια. Αν και η ηθική της εποχής, δεν επέτρεπε στις γυναίκες να επιλέγουν πότε θα κάνουν ένα παιδί, η ανάγκη να σταματήσουν να γεννιούνται παιδιά με σοβαρές κληρονομικές παθήσεις ανάγκασε τους επιστήμονες να βρουν ένα φάρμακο που θα βοηθούσε στην αποφυγή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Από τότε πέρασε μισός αιώνας και οι ηθικές αξίες άλλαξαν και καμία γυναίκα δεν ντρέπεται να λέει ότι χρησιμοποιεί αντισυλληπτικά. Όμως, το «χάπι» βρήκε έναν άλλο εχθρό. Κάποιες επιστημονικές έρευνες που συσχέτιζαν τη χρήση του με την εμφάνιση καρκίνου, λόγω των οιστρογόνων που περιέχει στη σύνθεσή του.

Όμως η επιστήμη ήρθε και πάλι να βοηθήσει. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν στην αγορά αντισυλληπτικά με φυσικά οιστρογόνα που μειώνουν δραστικά, έως και εξαφανίζουν τις όποιες υποψίες για τη σχέση του αντισυλληπτικού με κάποιες μορφές καρκίνου.

Συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας –το αντισυλληπτικό είναι φαρμακευτικό σκεύασμα και δεν παίρνουμε και εμείς αυτό που παίρνει η φίλη μας- και γίνεται και εσείς μια από τα 80 εκατομμύρια γυναίκες που χρησιμοποιούν σήμερα το «χάπι».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011, 12:16