Ορισμένα πολύτιμα πράγματα βρίσκονται κάτω από τη μύτη μας, αλλά δεν το καταλαβαίνουμε.

Το ξύδι προκύπτει κυρίως από τη ζύμωση διαφόρων αλκοολούχων ποτών, αλλά και από φρούτα, λαχανικά . Tο κοινό ξύδι, που χρησιμοποιούμε στη σαλάτα μας, δικαιολογημένα έχει την παραδοσιακή φήμη ότι κάνει καλό στην υγεία, επειδή βοηθά στην καταπολέμηση της συσσώρευσης του λίπους και στη μείωση του σωματικού βάρους. Tο οξεικό οξύ, το κύριο συστατικό του ξυδιού, πιθανότατα συμβάλλει στην καταπολέμηση της πίεσης του αίματος, στη μείωση της ποσότητας του σακχάρου στο αίμα και στην παρεμπόδιση της συσσώρευσης λίπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει ευεργετικά αποτελέσματα, επειδή ενεργοποιεί ορισμένα γονίδια, τα οποία με τη σειρά τους παράγουν κάποιες πρωτεΐνες, που διασπούν τα λίπη, εμποδίζοντας έτσι τη συσσώρευση λίπους και πάχους στο σώμα. Επίσης εξαφανίζει δυσάρεστες μυρωδιές και απολυμαίνει με αποτέλεσμα να είναι ιδανικό και για την καθαριότητα του σπιτιού. Ακόμη το παγωμένο ξύδι ανακουφίζει από εγκαύματα, ενώ οι κρύες κομπρέσες ξιδιού ανακουφίζουν από τον υψηλό πυρετό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης