Σύμβολο γονιμότητας και καλοτυχίας. Το ρόδι, το μικρό, στρογγυλό, κόκκινο φρούτο έχει μεγάλη διατροφική αξία και πολλά οφέλη για την υγεία μας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, E και C , σε σίδηρο, κάλιο, σε αντιοξειδωτικές ουσίες, τις πολυφαινόλες και περιέχει υψηλές ποσότητες φυτικών ινών.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο χυμός από ρόδι σε σύγκριση με άλλους χυμούς είναι ο πιο πλούσιος σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και έχει τις λιγότερες θερμίδες! Ο χυμός του μειώνει τον κίνδυνο απόφραξης των αγγείων και προλαμβάνει το έμφραγμα του μυοκαρδίου και εγκεφαλικά επεισόδια αλλά και βοηθάει για να ρίξετε τον πυρετό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη κάνει το δέρμα ελαστικό και βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων, μειώνει τα σημάδια της γήρανσης, δηλαδή των ρυτίδων και συμβάλλει, σύμφωνα με έρευνες, στο αγώνα κατά του καρκίνου του δέρματος, του μαστού και του προστάτη αλλά και βοηθά στη πνευματική εργασία. Τα φύλλα και η φλούδα τους έχουν σημαντικές αντισηπτικές και στυπτικές ιδιότητες. Καταπολεμάν τις αμοιβάδες τους εντέρου, τη διάρροια, τη χρόνια δυσεντερία αλλά και τις αιμορροΐδες.

Καθαρίστε το και φάτε τους σπόρους απευθείας αφού έχουν και αφροδισιακές ιδιότητες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης