Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα οφέλη μπορούμε να αποκομίσουμε για την υγεία μας από το μικρό, στρογγυλό και κόκκινο φρούτο με τους πολλούς σπόρους, το ρόδι; Σίγουρα όλες γνωρίζουμε ότι το ρόδι αποτελεί σύμβολο καλοτυχίας, αφθονίας και γονιμότητας. Το σπάμε την πρωτοχρονιά αλλά και οι νεόνυμφοι στην είσοδο του σπιτιού τους πριν μπουν μετά το γάμο.

Αυτός λοιπόν ο πολύτιμος κόκκινος χυμός είναι πλούσιος σε βιταμίνες C, Α, Ε, σίδηρο, κάλιο και αντιοξειδωτικές ουσίες, τις πολυφαινόλες. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες προστατεύουν το οργανισμό μας από τις αρνητικές επιδράσεις των οξειδωτικών ουσιών. Περιέχει επίσης ψηλές ποσότητες φυτικών ινών ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Πλούσια πηγή φιλικού οξέος, τα ρόδια βοηθούν στην υγιή ανάπτυξη των βρεφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικές ιδιότητες:

  •  Το ρόδι προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις.
  • Κατεβάζει την πίεση του αίματος.
  • Μειώνει τα σημάδια των γηρατειών.
  • Σύμφωνα με έρευνες μπορεί να συμβάλει στον αγώνα κατά των καρκίνων του δέρματος, του μαστού και του προστάτη.
  • Βοηθά στην πνευματική εργασία.
  • Η φλούδα είναι επίσης στυπτική και καταπολεμά τη διάρροια.
  • Τα φύλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν φάρμακο για τον πονόλαιμο.

Αλλά και στην ομορφιά βοηθά στην μείωση των ορατών σημαδιών της γήρανσης, δηλαδή των ρυτίδων. Κάνει το δέρμα ελαστικό και βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές κρέμες, μάσκες και peeling με βάση το ρόδι, κυρίως φυτικά.

Μην σκέφτεστε λοιπόν ότι για τον καθαρισμό του ροδιού χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια αφού πρέπει να ξεχωρίζουμε τον κάθε σπόρο χωριστά. Υπάρχουν και έτοιμοι χυμοί αλλά προτιμήστε αυτούς χωρίς ζάχαρη. Κάντε υπομονή λοιπόν και καθαρίστε το, αφού έχει τόσο σημαντικές ιδιότητες για την υγεία μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης