Το χαμομήλι είναι ένα βότανο που οι περισσότερες από εμάς δεν γνωρίζουμε την αξία του. H φύση όμως μας προσφέρει λύσεις για την τόνωση, ευεξία και προστασία του σώματος μας.
 
Η δράση του είναι πολλαπλή αφού έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις. Θεωρείται χαλαρωτικό, ανακουφίζει τους πόνους της περιόδου, κράμπες, στομαχικές ενοχλήσεις, αναφυλαξίες, δερματικά εξανθήματα αλλά και διαταραχές ύπνου.
 
Μπορείτε να το χρησιμοποιήστε για την ανακούφιση της ερεθισμένης επιδερμίδας, ενώ ενδείκνυνται για το ντεμακιγιάζ και την καταπράυνση της περιοχής των ματιών.
 
Έχει καταπραϋντική δράση ειδικά στην επιδερμίδα, που είναι κατάλληλο ακόμα και για το ευαίσθητο δέρμα των νεογέννητων.
 
Το τσάι από χαμομήλι θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα αλλά και κατά την διάρκεια της ημέρας θα σας απαλλάξει από την ένταση και το στρες.
 
Αν δεν θέλετε όμως να πιείτε το χαμομήλι μπορείτε να λουστείτε με αυτό, αφού λόγω της αντιβακτηριδιακής δράσης, μπορεί να καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής σας.
 
Ακόμη μπορείτε να βράσετε 1 λίτρο νερό με μια χούφτα χαμομήλι και να ρίξετε το αφέψημα στην μπανιέρα, την οποία έχετε γεμίσει νερό. Το μπάνιο αυτό θα σας ηρεμήσει από το στρες ενώ θα καταπραΰνει πιθανούς ερεθισμούς στο δέρμα.
 
Οι κομπρέσες με αφέψημα χαμομηλιού καταπραΰνουν κάθε είδους δερματικό πρόβλημα. Aφήστε τις για 10 λεπτά τοπικά.
 
Αν διαπιστώσετε ότι είναι πρησμένα τα μάτια σας, χρησιμοποιήστε φακελάκια χαμομήλι τα οποία έχετε βάλει νωρίτερα στην κατάψυξη, και ακουμπήστε τα πάνω στα κλειστά βλέφαρα.
 
Tο χαμομήλι χρησιμοποιείται και σε προϊόντα καθαρισμού, ντεμακιγιάζ αλλά και ενυδάτωσης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης