Το ασβέστιο, είναι το μεταλλικό στοιχείο που βρίσκεται σε μεγάλη αφθονία στον οργανισμό, ως συστατικό των οστών και των δοντιών, ενώ παράλληλα είναι πολύ σημαντικό για τη λειτουργία της καρδιάς, των μυών και του εγκεφάλου.

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η μόνη ή η κύρια πηγή ασβεστίου για τον οργανισμό. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει, αφού ασβέστιο και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες εμπεριέχεται και σε άλλες τροφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και αποτελούν εναλλακτικές λύσεις εάν δεν σας αρέσει ή δεν μπορείτε να πιείτε γάλα. Δείτε ποιες είναι αυτές:

Σολομός

Μία μερίδα φρέσκου σολομού 180 γρ. παρέχει 340 mg ασβεστίου. Το γευστικό ψάρι είναι επίσης εξαιρετική πηγή υγιεινών Ω3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης D.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρώμη

Ένα φλιτζάνι βρώμη παρέχει 400 mg ασβεστίου. Απολαμβάνοντας τη βρώμη ως πρωινό σε συνδυασμό με ένα ποτήρι γάλα, θα συμπληρώσετε από το πρώτο κιόλας γεύμα της ημέρας το 70% των αναγκών του οργανισμού σας σε ασβέστιο. Παράλληλα, χάρη στη σημαντική ποσότητα φυτικών ινών που περιέχει, η βρώμη θα κρατήσει την πείνα μακριά για πολλές ώρες.

Σαρδέλες

Μια μερίδα μόλις 90 γραμμαρίων παρέχει 370 mg ασβεστίου.

Πηγή: govastileto.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης