Πέφτουν τα μαλλιά σας; Μην ανησυχείτε, πρόκειται για φαινόμενο της εποχής. Οι περισσότερες γυναίκες “αποχαιρετούν” πολλές τρίχες καθημερινά κατά τους φθινοπωρινούς μήνες κι αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η εποχική τριχόπτωση συμβαίνει συνήθως 2 φορές το χρόνο, το φθινόπωρο και την άνοιξη. Tις περιόδους αυτές εντείνεται ο ρυθμός πτώσης των μαλλιών και από 50 έως 100 τρίχες την ημέρα που χάνουμε όλο το χρόνο, φθινόπωρο και άνοιξη χάνουμε 1000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν δεν συντρέχει άλλος λόγος, όπως για παράδειγμα κάποια ορμονική διαταραχή, η κατάσταση είναι απολύτως αναστρέψιμη, λένε οι δερματολόγοι. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με ένα δυναμωτικό σαμπουάν και ένα καλό κοντίσιονερ, ώστε τα μαλλιά να ξεμπερδεύονται εύκολα και να μην σπάνε κατά το χτένισμα. Σε κάποιες περιπτώσεις βοηθούν και οι ειδικές βιταμίνες που πωλούνται στα φαρμακεία και υπόσχονται επιμήκυνση του κύκλου της ζωής της τρίχας.

Αν πάλι περάσουν δύο μήνες κι η τριχόπτωση επιμένει, καλό είναι να συμβουλευθείτε κάποιον ειδικό, καθώς η απώλεια των μαλλιών μπορεί να κρύβει κάποιο πρόβλημα υγείας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης