Τροφές για περισσότερη ζέστη τον χειμώνα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015, 15:31
Τροφές για περισσότερη ζέστη τον χειμώνα
Όπως ο οργανισμός, έτσι και η διατροφή αλλάζει και προσαρμόζεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των εποχών. Οι ανάγκες του οργανισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικές τον χειμώνα προκειμένου να διατηρείται συνεχώς σε μια σταθερή θερμοκρασία το σώμα. Αυτό επιτυγχάνεται με την πρόσληψη ενέργειας μέσω των τροφών. Κατά τους χειμερινούς μήνες ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες, καθώς αποτελούν το κυριότερο καύσιμο του οργανισμού.

Βάλτε στη διατροφή τις παρακάτω τροφές για να σας ζεστάνουν τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Ζεστά ροφήματα. Η επαρκής ενυδάτωση εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Όταν αφυδατώνεται το σώμα μειώνεται η θερμοκρασία του σώματος και κρυώνουμε. Τον χειμώνα ωστόσο οι περισσότεροι δυσκολεύονται να καλύψουν τις απαιτήσεις του σώματος σε υγρά λόγω χαμηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος και μια ιδανική λύση είναι τα ζεστά αφεψήματα (τσάι, χαμομήλι, τίλιο κ.α.).

Σούπες. Είναι ιδανικές σε καθημερινή κατανάλωση τις κρύες ημέρες του χειμώνα, καθώς είναι ένα γεύμα με χαμηλό θερμιδικό φορτίο, πλούσιες σε νερό που συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού και μπορεί να αποτελεί πρώτο πιάτο συνοδευτικά ή κυρίως γεύμα όταν περιέχει κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, τυρί, ή φασόλια…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015, 15:41