Το ότι η βιταμίνη C είναι η βιταμίνη «όπλο» απέναντι στο κρυολόγημα, είναι γνωστό. Εκτός όμως από τα πορτοκάλια και τα εσπερειδοειδή που είναι οι βασικές πηγές της, υπάρχουν και 5 άλλες τροφές που περιέχουν τα απαραίτητα συστατικά για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας απέναντι στην γρίπη και τις σχετικές, εποχιακές ιώσεις.
– Ωμέγα 3 σε λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και ο τόνος. Έχει αποδειχθεί ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μπορούν να καταπολεμήσουν το κρυολόγημα σε πολλές περιπτώσεις.
– Ψευδάργυρος: Μειώνει τη διάρκεια των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Έτσι, αν αρρωστήσετε, βάλτε στη διατροφή σας οστρακοειδή.
– Προβιοτικά: Μπορεί να τα γνωρίζουμε ώς απαραίτητο … συνοδευτικό της αντιβίωσης για να αποφύγουμε τις μυκητιάσεις, αλλά τα προβιοτικά έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού. Αρά, μην ξεχνάτε το γιαούρτι!
– Μέλι: Το τέλειο… αντιβηχικό. Δεν είναι τυχαία απαραίτητο συστατικό σε παστίλες και σιρόπια.
Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr