Μια πρωτοποριακή έρευνα μελέτησε 38 είδη τροφίμων ως προς την ιδιότητά τους να ικανοποιούν το αίσθημα του κορεσμού. Από την μελέτη,  φάνηκε πως το ψωμί ολικής αλέσεως  καθώς και το πολύσπορο, το  τυρί, τα  αυγά, τα  ζυμαρικά ολικής αλέσεως, τα ποπ κορν, τα ανεπεξέργαστα δημητριακά (τύπου αll bran), τα ψημένα φασόλια, τα  φρούτα (σταφύλια, μήλα, πορτοκάλια), το βοδινό κρέας, και τέλος το  ψάρι συγκαταλέγονται στα τρόφιμα με  υψηλό σκορ του αισθήματος κορεσμού. Τα συγκεκριμένα τρόφιμα θεωρούνται και τα πιο «χορταστικά»,  λόγω της  υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό, φυτικές ίνες ή πρωτεΐνη. Αν τρώτε λοιπόν κάποιο από τα παραπάνω φαηγτά είναι πολύ πιο εύκολο να χάσετε βάρος γιατί θα νιώθετε χορτάτες με μικρότερη ποσότητα.

Εντελώς αντίθετα αποτελέσματα έχουν τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και ζάχαρη, όπως τα πατατάκια, τα γλυκά , οι σοκολάτες και το λευκό ψωμί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης