Τζίντζερ κατά της αδιαθεσίας στην εγκυμοσύνη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013, 11:35
Τζίντζερ κατά της αδιαθεσίας στην εγκυμοσύνη
Το τζίντζερ, γνωστό και ως πιπερόριζα, αποτελεί εγγενές είδος της Ασίας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχει καταστεί αναπόσπαστο μπαχαρικό της ασιατικής κουζίνας, εάν και σήμερα η χρήση του έχει πλέον εδραιωθεί και στην κουζίνα πολυτελείας.

Πέρα από τη χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα που μπορεί να προσδίδει στο φαγητό, το τζίντζερ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας λόγω των πολλαπλών αναδυόμενων ευεργετικών επιδράσεων που μπορεί να ασκεί στην ανθρώπινη υγεία.

Μεταξύ των θετικών επιδράσεων του τζίντζερ είναι η ανακούφιση που μπορεί να παρέχει από την πρωινή αδιαθεσία της εγκυμοσύνης που περιλαμβάνει ναυτία και τάση για εμετό.

Σε μία διπλά τυφλή κλινική δοκιμή, η ρίζα του τζίντζερ επέφερε μια σημαντική μείωση της σοβαρότητας της ναυτίας και του αριθμού των εμετικών επεισοδίων στις 19 από τις 27 συμμετέχουσες που βρίσκονταν στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης τους.

Μάλιστα, μια ανασκόπηση 6 διπλά-τυφλών τυχαιοποιημένων κλινικών δοκιμών, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Obstetrics and Gynecology» και περιέλαβε δείγμα 675 γυναικών, επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητα του τζίντζερ στην ανακούφιση της σοβαρής ναυτίας και του εμετού που μπορούν να συνοδεύουν την εγκυμοσύνη.

Η ανασκόπηση επεσήμανε και την απουσία σημαντικών παρενεργειών αλλά και αρνητικών επιδράσεων στην έκβαση της κύησης.

Το τζίντζερ μπορεί να συνιστά μια αποτελεσματική και ασφαλή εναλλακτική προσέγγιση της πρωινής αδιαθεσίας που συνοδεύει την εγκυμοσύνη.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013, 13:11