Οι περισσότερες γυναίκες που κάνουν jogging για να γυμναστούν πιστεύουν ότι πρέπει να τρέχουν κάθε μέρα όσο περισσότερο μπορούν. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «British Journal of Sports Medicine», αυτό είναι μέγα λάθος, αφού διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που είχαν οργανώσει τη διαδρομή τους έχαναν πιο εύκολα βάρος και κυρίως μπορούσαν να φέρουν σε πέρας την… αποστολή τους.

Καλό είναι, λοιπόν, να καταστρώνετε  ένα πρόγραμμα για έναν μήνα, που θα ορίζει πόση απόσταση πρέπει να διανύσετε καθώς και πόσα και τι διάρκειας διαλείμματα θα κάνετε. Αν μπορείτε, βάλτε και κάποια σημάδια στη διαδρομή σας – ένα μαγαζί, μια υπηρεσία ή ένα παγκάκι, αν είστε από τις τυχερές που τρέχετε σε πάρκο – ώστε να ξέρετε ανά πάσα στιγμή τι απόσταση έχετε διανύσει και πόση σας απομένει ακόμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περίπτωση που σε λίγες ημέρες κάνετε τη διαδρομή χωρίς να κουράζεστε υπερβολικά, μην κάνετε το λάθος να αυξήσετε την απόσταση. Τα χιλιόμετρα πρέπει να αυξάνονται – ή και να μειώνονται- σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης