ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σαλάτα ναι, αλλά πόση ποσότητα; Το πιο διάσημο σύνθημα του Αμερικανικού Συλλόγου Διαιτολόγων ήταν το «5 A Day», όπου το 5 αναφερόταν στις συνολικές μερίδες φρούτων και λαχανικών που θα έπρεπε να καταναλώνονται καθημερινά για την επίτευξη ενός καλού επιπέδου διατροφικής πρόσληψης.

Με το πέρασμα του χρόνου και έπειτα από πολλά αποτελέσματα ερευνών, φάνηκε καθαρά ότι και η προσδοκώμενη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών δεν ήρθε αλλά και ότι οι απαιτήσεις των καιρών επιβάλλουν την αναθεώρηση προς τα πάνω της συνολικής πρόσληψης φρούτων και λαχανικών. Είναι, λοιπόν, ευνόητο ότι και το μέγεθος της σαλάτας δεν μπορεί να παραμείνει στα πλαίσια των 2-3 φλιτζανιών.

Οι πιο πολλοί άνθρωποι όταν απαντούν καταφατικά ότι καταναλώνουν σαλάτα, εννοούν ότι καταναλώνουν μέρος από μια σαλάτα που μοιράζονται με άλλους. Αν επιχειρήσει κάποιος να μετρήσει το πόση είναι αυτή, τότε το μέγεθος πολλές φορές περιορίζεται σε κάποιες πιρουνιές ή σε μια μικροποσότητα που τοποθετεί στο πιάτο. Μικρή ποσότητα οπωσδήποτε σε σχέση με τις ανάγκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιο σωστό είναι να υπάρχει ένα ατομικό πιάτο της σούπας λαχανικά, χωρίς πολλά λιπαρά, πλούσιο σε ποικιλία συστατικών και χρωμάτων.

Το αντίθετο, δηλαδή, από αυτό που κάνουμε συνήθως…

Πηγή: diatrofi.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης