Ο ρόλος της διατροφής στις ουρολοιμώξεις των γυναικών αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης για τους Φιλανδούς επιστήμονες καθώς, η συχνότητα εμφάνισής τους δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην ποιότητα ζωής πολλών γυναικών.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν τις διατροφικές συνήθειες 139 γυναικών που είχαν παρουσιάσει έστω και μία ουρολοίμωξη τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει η έρευνα. Ενώ συγχρόνως ανέλυσαν τα στοιχεία από 185 γυναίκες οι οποίες είχαν παρουσιάσει έστω και μία φορά ουρολοίμωξη τα τελευταία πέντε έτη πριν τη μελέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που είχαν εντάξει τα προβιοτικά και τους χυμούς στην καθημερινή τους διατροφή διέτρεχαν το μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης ουρολοίμωξης.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που κατανάλωναν κάθε μέρα χυμό, και ειδικά χυμό από μούρα, είχαν 34% μικρότερο κίνδυνο να πάθουν ουρολοίμωξη, ενώ οι γυναίκες που κατανάλωναν τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα γιαούρτι και τυρί, είχαν 80% μικρότερο κίνδυνο να πάθουν ουρολοίμωξη.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης