Στην αρχαιότητα η κανέλα είχε ξεχωριστή θέση στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Όταν ακόμη ο κόσμος ζούσε ανταλλάσσοντας τρόφιμα, η κανέλα ήταν πιο πολύτιμη και από το ασήμι! Χρησιμοποιείτο για να διατηρεί τα κρέατα, όταν δεν υπήρχε το ψυγείο, ενώ ήταν ευρέως γνωστές οι φαρμακευτικές και αρωματικές της ιδιότητες.
Καιρός να θυμηθούμε και εμείς τις ευεργετικές ιδιότητες της κανέλας. Σας παροτρύνουμε να την κατατάξετε στη λίστα με τα καλύτερα φάρμακα που μας δίνει η φύση και να την εντάξετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.
Τα μυστικά της κανέλας
· Βοηθάει πολύ τους διαβητικούς, μειώνοντας τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα. Αν το συνδυάσετε με καφέ, τσάι ή χυμό θα προφυλάξετε τον οργανισμό σε περίπτωση που έχετε προ- διαβήτη και δεν το γνωρίζετε (*).
· Με το έλαιο cinnamaldehyde που περιέχει, μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και προφυλάσσει τον οργανισμό από καρδιαγγειακά προβλήματα.
· Μειώνει το αίσθημα της καούρας και του φουσκώματος στο στομάχι.
· Πιείτε αφέψημα κανέλας, εάν πονάει ο λαιμός σας, έχετε βήχα ή βραχνάδα.
· Αναζητήστε αιθέριο έλαιο κανέλας και αμυγδαλέλαιο. Χρησιμοποιείστε τα μαζί και ευεργετηθείτε από τις ισχυρές αντισηπτικές τους ιδιότητες.(**)
· Φυσικό φάρμακο θα σας ανακουφίσει με την αναλγητική του ιδιότητα.
· Σας χαλαρώνει, σας ηρεμεί και διώχνει μακριά το στρες.
· Αναζωογονήστε τον οργανισμό σας, γεμίστε ενέργεια αναμειγνύοντας αιθέριο έλαιο κανέλας με αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού. Τοποθετήστε το σε ένα βαποριζατέρ και αρωματίστε το σπίτι σας.
(*)Σε σχετική έρευνα χορηγήθηκαν 3 έως 6 γραμμάρια κανέλας σε εθελοντές που είχαν διαβήτη τύπου 2. Στη συνέχεια παρατηρήθηκε πως ο οργανισμός των ασθενών ήλεγχε καλύτερα τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, ενώ σε άλλους η γλυκόζη επανήλθε σε φυσιολογικά επίπεδα.
(**) Το έλαιο κανέλας έχει πολύ δυνατή σύνθεση και θα πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική κατανάλωσή της σε περίπτωση εγκυμοσύνης.